Ρομποτικά συστήματα διακίνησης

Τα ρομποτικά συστήματα διακίνησης απευθύνονται σε εταιρείες που επιθυμούν την υψηλότερη προστιθέμενη αξία σε όλα τα στάδια της επεξεργασίας πουλερικών βελτιώνοντας παράλληλα την ποιότητα
του τελικού προϊόντος.
Καινοτόμες και έξυπνες τεχνολογίες συστημάτων επεξεργασίας τροφιμων βοηθούν την κάθε εταιρεία να διαμορφώσει γραμμές επεξεργασίας που ταιριάζουν στις απαιτήσεις της, είτε σε αρχική ταχύτητα των 500 πτηνών
ανά ώρα είτε σε επίπεδο χωρητικότητας 15.000 bph ή οτιδήποτε άλλο.

Τα συστήματα διακίνησης είναι μία τέλεια σύνθεση εξοπλισμού και λογισμικού με τα σωστά επίπεδα αυτοματισμού, ρομποτοποίησης και ψηφιοποίησης.

Διατίθενται για όλες τις διαδικασίες, ημι ή και πλήρως αυτοματοποιημένες, ξεκινώντας από το χειρισμό ζωντανών πτηνών έως την ψύξη, από την κοπή μέχρι την ετικετοποίηση.

Η ασφάλεια των τροφίμων αποτελεί πρωταρχικό μέλημα κατά τη μεταφορά των προϊόντων μέσω του εργοστασίου.
Εκτός από το να φέρει τα προϊόντα με ασφάλεια και υγιεινή στο επόμενο βήμα της διαδικασίας, τα ρομποτικά συστήματα μειώνουν επίσης την ανθρώπινη επαφή με το προϊόν τοποθετώντας το αυτόματα στη σωστή θέση τροφοδοσίας.
Όσο περισσότερο «γυμνό κρέας» κινείται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, τόσο περισσότερο χάνει την πρωτεΐνη του και μειώνεται η διάρκεια ζωής του.

Ο σωστός, προσεκτικός χειρισμός από τα μηχανήμτα εξασφαλίζει πλήρη ακεραιότητα του προϊόντος. Τα λάθος σημεία μεταφοράς, τα μη ευθυγραμμισμένα μηχανήματα και οι εσφαλμένα ρυθμισμένοι ιμάντες είναι οι κύριοι λόγοι για ζημιά στο προϊόν με αποτελέσματα και την οικονομική απώλεια.
Η μεταφορά τον προϊόντων μέσω των ρομποτικών μηχαμηνάτων, αποκλείει τον κίνδυνο ζημιάς, απώλειας, όγκου, ή βακτηριακής μόλυνσης και διατηρεί το καλύτερο επίπεδο ποιότητας.

Ο μεταφορικός ιμάντας δεν είναι απλώς ένα απλό μέσο για τη μεταφορά προϊόντος από το Α στο Β.
Το αρθρωτό του σύστημα δημιουργεί ένα διαδραστικό περιβάλλον λογιστικής, διατηρεί την ποιότητα του προϊόντος και βελτιστοποιεί την ολοκλήρωση της διαδικασίας.
Τα βασικά τυποποιημένα εξαρτήματα διατίθενται σε διαφορετικά πλάτη, για τη μεταφορά μη συσκευασμένου κρέατος πουλερικών και δίσκων, σε δύο βασικά μεγέθη πλαισίου και είναι κατάλληλα για δύο τύπους ιμάντα.

Αυτά τα εξαρτήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία σχεδόν κάθε επιθυμητής διαμόρφωσης και περιλαμβάνουν πλαίσια στήριξης ιμάντα, στροφές, ανεβοκατεβάσματα, τμήματα κίνησης και επιστροφής, ροδέλες και άλλες προαιρετικές λειτουργίες.

Επιπλέον, μια έξυπνη μέθοδος σύνδεσης επιτρέπει μια ευρεία γκάμα διαθέσιμων αξεσουάρ και πρόσθετων, όπως επιφάνειες εργασίας, σταθμοί εργασίας, διακόπτες, υποδοχείς μαχαιριών, πινακίδες, οδηγούς προϊόντων και δίσκων, για σύνδεση στο σύστημα.

Με ολοκληρωμένο λογισμικό επεξεργασίας τροφίμων ξεπερνάει πολύ τους κοινούς τρόπους μεταφοράς.

  • Υψηλή ευελιξία με αρθρωτότητα
  • Πληροί τα υψηλότερα πρότυπα υγιεινής
  • Διατηρεί την ακεραιότητα και την ποιότητα του προϊόντος
  • Ενεργειακά αποδοτικοί κινητήρες με ενσωματωμένο λογισμικό
  • Διαφορετικοί τύποι ζωνών ανάλογα με τη διαδικασία
  • Ενσωμάτωση σε οποιαδήποτε νέα ή υπάρχουσα υποδομή